FINELE V. HARDELL

Nemi kuoli vanhuuteen 02. toukokuuta 2014 ollessaan 24-vuotias.

Perustiedot

NimiFinele v. Hardell "Nemi" RekisterinumeroVH11-017-0875
Rotu & skplShetlanninponitamma PainotuslajiKouluratsastus
Syntynyt30.10.2011 Koulutustasoko. he B, vvj. noviisi
Väri & merkitvkk KasvattajaHärdelli
Säkäkorkeus98cm OmistajaToffe (VRL-09182), Stecker
KTK III

Palkintojen lisätiedot

Kantakirjaus (15.06.2012)
- piirteetön säkä, ei kovin syvä runko, kaula alas kiinnittynyt
- erinomaiset tyypit, hieman takakorkea
16 + 19 + 17 + 17 = 69 p., KTK-III

Luonne

Nemi on kiltti, mutta varsin vilkas ponitamma - sen kanssa puuhailevan on parasta omata hyvä huumorintaju, jos haluaa selvitä tallipäivästä ilman hermoromahdusta. Nemi ei tee koskaan mitään ilkeää, vaan pikemminkin onnistuu hölmöyksissään kaatamaan vesiämpäreitä tai heittelemään harjakoristaan harjoja ympäri käytävää. Pienellä etukäteissuunnittelulla ja rajojen asettamisella Nemin kanssa puuhailu voi kuitenkin olla varsin mukavaa, tamma kun tykkää ihmisistä vallan kovasti. Taluttaessakin se tallustaa ihmisen perässä minkä pienistä jaloistaan kerkeää, toki aina hyvän paikan tullen napaten maasta hieman matkaevästä mukaansa.

Hoidettaessa Nemi kannattaa sitoa molemmilta puolilta käytävälle, jotta mahdolliset katastrofit saadaan vältettyä. Kiinnitettynä Nemi seisoo yleensä paikallaan, vain liian läheltä sitä kulkevat ponit ja hevoset saavat tamman hieman luimimaan ohikulkijalle. Ihmisrakkaana ponina Nemi pitää saamastaan huomiostaan paljon, joka tekee hoitamisesta helppoa ihmisille. Kaviot tamma nostaa nätisti, eikä yritäkään vetää niitä alas omin luvin. Varustaminen sujuu niin ikään leppoisasti, jos satulavyötä laittaessa tapahtuvaa pullistelua ei lasketa.

Ratsuna Nemi on hieman vaihteleva, sillä jonain päivinä se on mitä parhain opetusponi vaikka viisivuotiaalle, kun taas toisina päivinä pienikokoisella aikuisratsastajallakin olisi tekemistä ponin hallinnassa. Nemiltä nimittäin tahtoo ajoittain löytyä turhan paljon energiaa, joka purkautuessaan aiheuttaa ponille spurttihaluja. Pukittelua se ei onneksi harrasta, joten jos kiihdytykset eivät ratsastajaa haittaa, ei ponin selästä helposti putoa alas. Hyvällä tuulella ollessaan Nemi on poniksi mukava kaveri kouluratsastukseen, sillä sen liikkeet ovat lennokkaita ja matkaavoittavia ja se kuuntelee ratsastajaansa mukisematta. Nemin ongelmana tahtoo olla liiallinen vauhti, joten ratsastajan on oltava tarkkana ja pitää poni hyvin ohjan ja pohkeen välissä.

Valjakkoponina Nemi on melko samanlainen kuin ratsunakin, eli vauhtia piisaa vaikka muille jaettavaksi. Nemi kuitenkin kuuntelee ohjastajaansa vauhdista huolimatta, joten erityisesti tarkkuuskoe on mukava suorittaa Nemin kanssa. Kestävyydessäkään poni ei yleensä paljoa kärjelle häviä, kunhan ohjastaja osaa säästellä ponin voimia koko matkan ajaksi. Koulukokeessa vaaditaan ohjastajalta eniten taitoa pitää poni kurissa, mutta jos hän siinä onnistuu, on Nemi mallikelpoinen yksilö myös siinä.

Nemi on pienestä pitäen ollut helppo kuljetettava, sillä poni kävelee traileriin ihmisen perässä luottavaisin mielin. Sitä ei häiritse yksinmatkustus, mutta tamman voi myös jättää rauhallisin mielin kaverin kanssa traileriin. Kisapaikalla tamma katselee innoissaan ympärilleen eikä aina meinaisi pysyä nahoissaan, kun on niin paljon jännittävää katseltavaa ympärillä. Varustaminen sujuu kuitenkin yhtä hyvin kisapaikalla kuin kotonakin - kisaverryttely voi kuitenkin olla asia erikseen. Nemin keskittyminen pitää saada tulevaan kisasuoritukseen, sillä välillä poni tahtoisi vain tehdä tuttavuutta kaikkien paikalla olevien hevosten kanssa. Jos ratsastaja tai ohjastaja saa ponin keskittymään vain itseensä, on tuloksena useimmiten sijoitus kummasta lajista tahansa.


Sukutaulu

i.

Party Machine 69
she, vkk, 96cm

ii.

Let It Rock
she, vkk, 98cm

iii.

Random Corney

iie.

La Vinna

ie.

I Made It
she, vkk, 100cm

iei.

Fancy Blackout

iee.

Dancing Drianna

e.

Tipsy vom Liliebloom
she, m, 99cm
SHLA II

ei.

Trophy v.d. Gansweide
she, 100cm

eii.

Derulo

eie.

Jasmie v.d. Gansweide

ee.

Agatha vom Maldive
she, m, 97cm

eei.

Walle Schelmisch

eee.

Sonne vom Maldive

Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse